Herunder ses de sorter vi producerer som mangestammede buske på egen rod. For enstammede hasseltræer se dette (Trazelnut)


Corylus avellana ‘Lamberts Filbert’ (Syn. ‘Kentish Cob’ ‘Longue d’Espagne’)

  • Klimazone: 6A til 9B
  • B x H efter 10 år: ca 3 x 4 meter
  • Træets sundhed: Høj
  • Udbytte: Højt
  • Frugsstørrelse: middel til stor
  • Smag: sød og aromatisk
  • Anvendelse: Frisk konsum, tørring til snack, bagværk, forarbejdning etc.

Fra Spanien i syd til Danmark i nord har ‘Lamberts Filbert’ vundet ry som en af de mest dyrkningsværdige hasselsorter til selvforsyning og/eller markedsføring som friske nødder i haser. Udbyttet er meget højt, men svingende fra år til år, afhængigt af vejret under blomstringen i marts.


Corylus avellana ‘Nottingham Prolific’

  • Klimazone: 6A til 9B
  • B x H efter 10 år: ca 3 x 4 meter
  • Træets sundhed: Høj
  • Udbytte: Middel
  • Frugsstørrelse: middel
  • Smag: sød og aromatisk
  • Anvendelse: Frisk konsum, tørring til snack, bagværk, forarbejdning etc.

‘Nottingham Prolific’ er en af de gamle engelske sorter der som regel inkluderes i plantninger for den meget fine nøddekvalitet og det middelstore udbytte. Samtidig er NP en god bestøver af andre sorter.


Corylus avellana ‘Gunslebert’

  • Klimazone: 6A til 9B
  • B x H efter 10 år: ca 3 x 4 meter
  • Træets sundhed: Høj
  • Udbytte: Højt
  • Frugsstørrelse: middel til stor
  • Smag: sød og aromatisk
  • Anvendelse: Frisk konsum, tørring til snack, bagværk, forarbejdning etc.

‘Gunslebert’ er en af de sorter der desværre ikke ses så tit i handelen. Sammen med ‘Lamberts Filbert’ ¨hører den til de bedste af de buskformerede sorter. Som bestøvere kan anvendes ‘Cosford’ og ‘Nottingham Prolific’.


Corylus avellana ‘Halleske Kæmpe’

  • Klimazone: 6A til 9B
  • B x H efter 10 år: ca 4 x 5 meter
  • Træets sundhed: Høj
  • Udbytte: Middel
  • Frugsstørrelse: Stor
  • Smag: sød og aromatisk
  • Anvendelse: Frisk konsum, tørring til snack, bagværk, forarbejdning etc.

‘Halleske Kæmpe’ er en gammel tysk sort der er kendetegnet ved at være næsten helt resistent mod orm i nødder.


Corylus avellana ‘Cosford’

  • Klimazone: 6A til 9B
  • B x H efter 10 år: ca 3 x 4 meter
  • Træets sundhed: Høj
  • Udbytte: Middel
  • Frugsstørrelse: middel
  • Smag: sød og aromatisk
  • Anvendelse: Frisk konsum, tørring til snack, bagværk, forarbejdning etc.

‘Cosford’ er en af de mest tyndskallede hasselnødder der findes. Den er anerkendt som en god bestøver af andre sorter og anses også i nogen grad for at være selvbestøvende.


Corylus avellana ‘Butler’

  • Klimazone: 6A til 9B
  • B x H efter 10 år: ca 4 x 5 meter
  • Træets sundhed: Høj
  • Udbytte: Middel
  • Frugsstørrelse: Stor
  • Smag: sød og aromatisk
  • Anvendelse: Frisk konsum, tørring til snack, bagværk, forarbejdning etc.

‘Butler’ er en klassisk amerikansk hasselnød. Udbyttet er middelstort, men kernekvaliteten og smagen er fremragende, både til frisk konsum og tørring som julenød.


Corylus avellana ‘Emoa 1’

  • Klimazone: 6A til 9B
  • B x H efter 10 år: ca 4 x 5 meter
  • Træets sundhed: Høj
  • Udbytte: Højt
  • Frugsstørrelse: Stor
  • Smag: sød og aromatisk
  • Anvendelse: Frisk konsum, tørring til snack, bagværk, forarbejdning etc.

Emoa 1 er en nyere hollandsk hasselsort der udmærker sig ved et højt udbytte af store helt runde hasselnødder med en meget fin smag.